Domus 2020

Alue ja kaupunkikuva

Ratkaisu korostaa korttelin ja sen vieressä olevan torialueen sijaintia asuinalueen toiminnallisena keskipisteenä.

Kortteli

Olevat rakennukset puretaan lukuunottamatta Pellervonkadun varrella olevaa uusinta rakennusvaihetta.

Uudisrakennus muodostaa tontille kehän jonka istutetulla sisäpihalla on korttelin ulko-oleskelualueet sekä yhteistilat ja pihasauna. Kehä on avattu eri ilmansuuntiin jolla muodostetaan puolijulkinen kulku korttelin läpi säilytettävän rakennuksen ja uudisosan sekä luoteessa olevan Uuden Domuksen välille.

Rakennukset

Uudisrakennuksen asunnot avautuvat sekä rakennusmassan ulko- että sisäkehälle. Sisäpuolella on yksiöt. Ulkopuolella vaihtoehtoisesti joko kaksiot tai parvekkeelliset LE-mitoitetut yksiöt. Rakennusmassojen päihin on mahdollista tehdä isommat asunnot.

Liiketilat sijaitsevat Joukahaisenkadun puoleisessa osassa ja avautuvat sekä toriaukion suuntaan että korttlin sisäpihalle.

Pysäköinti on rakennusmassan alla kellarikerroksessa. Ajo pysäköintihalliin sekä korttelin huoltoliikenne on Väinämöisenkadulta kellarin lattiapinnan tasosta.

Uudisrakennuksen julkisivumateriaali on puu.

Säilytettävän rakennuksen kellari hyödynnetään polkupyörävarastona sekä polkupyörien huolto- ja pesutilana. Asuinkerroksiin rakennetaan kerroskohtaiset keittiö- ja oleskelutilat purettavan osan nivelkohtaan.