Domus Kotinos

Vanhan Domuksen lisärakentaminen toteutetaan korottamalla A- ja D-rakennukset puurakenteisilla lisäosilla. Säilyttävä ratkaisu kunnioittaa historiallista rakennuskantaa ja on purkavaan uudisrakentamiseen verrattuna merkittävästi vähäpäästöisempi. Rakennusmassat korotetaan Väinämöisenkadun eteläpuolisten kerrostalojen räystäskorkeuteen ja näin ne täydentävät Kalevan lamellitalojen kokonaisuutta. Uudiskerrosten arkkitehtuuri tulkitsee hienovaraisesti Vanhan Domuksen alkuperäistä päätyjen peltiaihetta perforoidulla, taitteisella julkisivullaan. Rappaus palautetaan alkuperäiseen ruskean sävyyn, mikä tuo esiin rakennuksen historiallisen ominaisluonteen. Suunnitelma vastaa tämän hetken opiskelija-asuntotarpeeseen kehittämällä säilytettävän rakennuksen asuntoja ja täydentämällä niitä uusilla, esteettömillä yksiöillä. Avoimessa maantasokerroksessa sijaitsevat opiskelijoiden yhteistilat sekä kahvila, jotka avautuvat Joukahaisenkadun puoleiselle torialueelle.