F Talo

F Talo ehdotus istuu kilpailualueelle luontevasti ympäröivää rakennuskantaa kunnioittaen.

Ehdotuksessa alueen asumistiheyttä on lisätty uudella nelikerroksisella opiskelijoille suunnatulla asuinrakennuksella.

Ehdotus vetäytyy katulinjasta ja tukee rakennusten välisten viheralueiden muodostumista avaamalla puistomaisen kulkuyhteyden Pellervonkadun ja Joukahaisenkadun kulmasta Vanhan Domuksen pihapiiriin. Avattu väylä luo luonnollisen yhteyden Uuden ja Vanhan Domuksen välille.

Näin syntyvä kävely-yhteys Uudelta Domukselta etelään vie uuden rakennuksen vieritse myös läheiselle raitiovaunupysäkille Vanhan Domuksen eteläpuolella.

C talon ja F talon maantasokerrosta on rikastettu tarjoamalla varattavia työskentelytiloja taide- ja käsityötoimintaan, sekä musiikkitreeni- ja nauhoitusstudioiksi. Hiljaisia lukuhuoneita ja kokoontumispaikkoja on lisäksi sijoitettu useampaan kerrokseen mahdollistaen asukkaiden luontevan kanssakäymisen. F talon pohjakerrokseen suunniteltu läpikulkuyhteys yhdistää olemassaolevan rakennuksen itä- ja länsisiipien pääsisäänkäynnit, sitoen yhteen uutta ja vanhaa.

A talon päätyyn sijoitettu kahvila palvelee ympäröivää yhteisöä ja opiskelija-asuntolaa.

Rakennuksen jännevälit on mitoitettu niin, että rakennus voidaan toteuttaa ristiinliimattulla CLT massiivipuulevyllä tai teräsbetonilla, tai niiden yhdistelmällä.