NURKAT

Korttelia on uudistettu tavalla, joka säilyttää sen ominaisimmat piirteet: puistomaisen miljöön ja C-, D- ja E osat. Uudisrakentaminen erottuu omaksi ajalliseksi kerrostumakseen, mutta noudattaa alueelle ominaisia perusperiaatteita. Luoteiskulmaukseen on muodostettu uusi sisäänkäynti kortteliin. Sitä korostava korkein 7-kerroksinen rakennus liittyy kokonsa puolesta uuden Domuksen ja vastapäisten pistetalojen mittakaavaan. Piha rajautuu nykyistä selkeärajaisemmaksi ja rauhoitetummaksi ulkotilaksi. Monipuoliset reitit ja niiden varrelle sijoittuvat oleskelupaikat ja yhteistilat lisäävät sosiaalisia kontakteja. Lounaiskulmauksessa liiketilan katto hyödynnetään yhteisterassina, jolle kerhotilat avautuvat ja jotka toimivat myös sisäänkäynteinä porrashuoneisiin. Katutasoa pystytään käyttämään perinteistä enemmän liike- ja toimitiloille, sillä merkittävä osa varastoista on siirretty ullakolle. Rakentamisen hiilijalanjälki huomioidaan ensisijaisesti pitkäikäisillä rakenneratkaisuilla.