Pesä

Pesä on suunnitelma Vanha Domuksen elvyttämiseksi sijainnille ominaisten piirteiden ja vahvuuksien avulla. Tähän lopputulokseen päästään alkuperäisten rakennusten sisätilojen huolellisen uudelleenjärjestelyn ja laajentamisen kautta, sekä käyttämällä julkisivuihin kiinnittyviä puisia yksiköitä. Nämä puiset yksiköt on ryhmitelty kohteen tärkeimpiin sijainteihin sekä muodostamalla kaksi tornia, joiden kautta Vanha Domus saavuttaa optimaalisen tiheyden. Näiden puisten jatkeiden muoto tuo esiin ympäröivän rakennetun ympäristön ääriviivat ja Kalevalle tunnistettavan taivaanrannan. Suunnitelman materiaalisuus perustuu visuaalisesti kevyisiin puuelementteihin sekä suuriin lasipaneeleihin, tuoden näin sijainnille nykyaikaisemman ilmeen. Samoin suunnitelma vakiinnuttaa pihan yhteisölliseksi kokoontumispaikaksi avaamalla ulkotilat jalankulkijoille, ja sisällyttämällä suunnitelmaan monitoimisen paviljongin asukkaiden ja ohikulkijoiden yhteiseksi iloksi.