Puukylä

Uusi opiskelija-asuntokortteli Puukylä koostuu kolmesta taitteisesta asuinrakennuksesta. Rakennusten muotoilu luo asunnoista monipuolisia näkymiä pitkälle ympäristöön ja sisäpihalle urbaanin, kylämäisen tunnelman. Katot laskevat sisäpihalle päin. Sisäänkäynnit rakennuksiin ovat vehreän yhteispihan kautta.

Korttelin länsipuolelle jää viihtyisä kaupunkiaukio, joka toimii yhdistävänä nivelenä Uuden domuksen opiskelija-asuntolan ja uuden opiskelija-asuinkorttelin välillä. Aukio yhdistyy uuden korttelin sisäpihaan luoden eloisan julkisesta puolijulkiseen vaihtuvan ulkotilojen sarjan.

Ensimmäisen kerroksen sisäpihan puoli on varattu korttelin julkisemmille toiminnoille, kadun puolelle on sijoitettu varastotiloja.

Sisääntuloaulassa on opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon tarkoitettua tilaa yhteiskeittiöineen. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat myös pieni liiketila, saunatila ja pesula sekä kuntosali. Toimintoja on mahdollista jaotella koko korttelin kesken.

Laajat yhteistilat tukevat pientä asuntokokoa, luoden kortteliin nuorille sopivan huoneistohotellimaisen elämäntyylin, jossa voi tavata ihmisiä, järjestää tapaamisia, laittaa ruokaa ja opiskella muiden seurassa, mutta tarvittaessa vetäytyä omaan yksityisyyteen.

Asunnot ovat pääasiassa kompakteja yksiöitä (n. 25 m²) minikeittiöineen ja -kylpyhuoneineen sekä säilytysjärjestelmineen. Jokaisessa asunnossa on ranskalainen parveke.