SIKSAK

Vanhan Domuksen vanhin osa säilytetään ja peruskorjataan. Uudisosa perustuu 4-5-kerroksiseen puurunkoiseen CLT-tilaelementeistä koottuun rakennusmassaan. Uudisrakennuksen korkeus vastaa A-talon korkeutta. Taitteiset päädyt muodostavat vuoropuhelun uuden ja vanhan rakennuksen välillä.

Uudisosan ja A-talon väliin jää uustulkilta 50-luvun avoimesta korttelipihasta, ”salainen puutarha”. Rakennuksen julkisivu on paanuverhousta. Jokaisessa asunnossa on vähintään yksi panoraamaikkuna sekä ranskalainen parveke. Rakennuksen osalta voidaan harkita painovoimaista ilmanvaihtoa, katoille sijoittuu aurinkopaneelit.

Säilyvän A-talon maantasokerros avataan katutilaan: kahvila-ravintolan lisäksi sinne sijoittuu opiskelijoiden yhteiskäyttötiloja. Torialueelle ehdotetaan uutta pysäköintijärjestelyä ja paviljonkia oheisalueineen. Uudisosan päätyihin ja nivelkohtiin kerätään keittiöt, juhlatilat, co-working-alueet sekä erilaiset liikunta- ja pajatilat.

Laajuus: 9497 kem2, 11525 brm2