T-hetki

Domuksen vanhin osa suojellaan. Tontin lounais- ja luoteiskulmiin muodostuu pienet aukiot, joille keskitetään ravintola- ja liiketiloja. Ympäristöön sovittautuvien matalien rakennussiipien lisäksi suunnitelmassa on torniosa, joka käy vuoropuhelua Uuden Domuksen kanssa. Tornin ylimpään kerrokseen sijoittuu kaikille Tampereen opiskelijoille ja opiskelijayhdistyksille tarkoitettu juhla- ja tapahtumatila, johon liittyy suuri kattoterassi. Tilan myötä Domuksesta tulee merkityksellinen kaikille kaupungin opiskelijoille. Se on paikka, jossa opiskelijat pääsevät nousemaan ympäröivän kaupungin yläpuolelle. Ja näkevät pidemmälle.

Asuinosat toteutetaan pääosin CLT-tilaelementteinä. Puisilla tilaelementeillä saavutetaan kustannustehokkuutta ja alennetaan rakennuksen hiilijalanjälkeä. Samalla CLT-seinät mahdollistavat rakennuksen porras- ja käytävätilojen pitämisen puolilämpiminä. Rakennuksen julkisivut ovat paikalla muurattua tiiltä. Rakennusta ympäröivä kapea tiilinen parvekevyöhyke suojaa puista runkoa säältä, helpottaa ylläpitoa ja lisää asumismukavuutta.

Kerrosala yhteensä: 13 100 kem